Fasole batuta cu ceapa calita si boia

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Sep 2013 | 32367 vizualizari

 

Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata cu bob mic
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • 3 cepe mari albe sau rosii
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 2 linguri rosii pasate
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita si boia:

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.

Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.

Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.

Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute. 

Se servesc calde cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

-Marius- 1

10.04.2019, 06:46

BogdanC 1

11.12.2019, 11:21

Suuuuuper buna, nu am pus morcovi, dar am pus la 1 kg fasole (fiarta de 4 ori ), legumele rase pe semi-lama, 5 catei usturoi si 1/2 lingurita boia iute in compozie.
Produs nerecomandat diabeticilor sa il gateasca. (pana il pasezi dispare incet , incet, de pe ax pasator, de pe vasul pasatorului, mai de gustat)

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici frecate cu malai (de post)